Den nye bogføringslov
Forfatter: Pia Marianne Jensen
Udgivelsesdato: april 19, 2022
Legato - Regfnskab og bogføring med hjertet
Del denne artikel

Den nye bogføringslov

Der er en ny bogføringslov på vej. Hvis denne besluttes i sin nuværende form, vil der være en del ændringer i forhold til i dag. En del af loven er vores branche dog sikre på bliver gennemført og det er, at alt fremover skal være digitalt. Det vil sige, at bilag skal være digitale og være til stede i selve bogføringssystemet og de skal opbevares i digital for. Denne regel forventes at træde i kraft 1. januar 2023.
Der vil være en undtagelse for dette krav, og det er virksomheder med en omsætning under kr. 300.000 pr. regnskabsår. Men ellers gælder det alle virksomheder, både selskaber og personligt ejet.

De fleste virksomheder i dag bruger et regnskabsprogram, hvor bilag indscannes og dermed opfylder de allerede dette krav. Ved at bruge et af de mange økonomisystemer, der ligger i skyen, så opfylder virksomheden også kravet til sikkerhedskopiering og opbevaring på tredjeparts server.

Ændringen betyder også, at erhvervsstyrelsen fremover skal føre kontrol med udbyderne af disse økonomisystemer. Jeg er allerede godt i gang med at omstille mine kunder og har kun mødt positive tilkendegivelser for dette. Det er meget lettere, når man står med en kassebon og så bare kan tage et billede og sende den direkte ind i bogføringsprogrammet via en app eller via en unik mailadresse. Jeg er meget glad for at jeg allerede i 2021 skiftede til et program, der er fremtidssikret og stadig udvikles. Så Uniconta har min varmeste anbefaling også til dig, der vil bogføre selv.