Enkeltmandsvirksomhed

Få professionel hjælp til det økonomiske, så du kan koncentrere dig om udviklingen

Legato er medlem af Foreningen Danske Revisorer

REVISOR ENKELTMANDSVIRKSOMHED

Legato - din personlige revisor

Legato
din personlige revisor

En enkeltmandsvirksomhed er kendetegnet ved, at denne ejes og drives af en person.  Ejer hæfter personligt med hele sin formue, og der er ingen kapitalkrav til denne form for virksomhed. Alle kan starte en enkeltmandsvirksomhed via virk.dk (med få undtagelser) og det er gratis at registrere denne.

Du skal have et CVR-nr. og din virksomhed skal registreres med mindst et af følgende forhold:

  • Moms
  • Lønsumsafgift
  • Arbejdsgiver
  • Import eller eksport til lande uden for EU

Der er dog mulighed for at oprette en PMV (personlig mindre virksomhed) hvis din omsætning ikke overstiger kr. 50.000 inden for 12 måneder.

En enkeltmandsvirksomhed skal på forlangende indsende et regnskab til Skat, men altid oplyse skatteregnskabet i selvangivelsen. Og så skal virksomheden overholde bogføringsloven og her kan din revisor hjælpe. En enkeltmandsvirksomhed kan beskattes efter flere former for beskatning. Læs mere om dette under Selvangivelse.

Ring og lad os tage en snak
om dine regnskabsbehov

helt uforpligtende

Bogholderi

Hvad er bogholderi?

Et bogholderi er den del af din virksomhed, som tager sig af den økonomiske styring. Det er administrationens hjerte og giver dig svaret på din virksomheds tilstand. Bogholderiet tager sig af bogføring, fakturering, lønninger, budgetter og lignende.

HUSK

Når du bruger en registreret revisor til din enkeltmandsvirksomhed, er udgiften fradragsberettiget. Det betaler sig at bruge Legato til dit regnskab, bogføring og selvangivelse.

Husk!

Når du bruger en registreret revisor til din enkeltmandsvirksomhed, er udgiften fradragsberettiget. Det betaler sig at bruge Legato til dit regnskab, bogføring og selvangivelse.

Legato hjælper med dine indberetninger til skat

Selvangivelse og
årsopgørelse

Selvangivelse skal vi alle lave om vi har virksomhed eller ej. Men når du har en enkeltmandsvirksomhed/personligt ejet virksomhed, så skal du lave en udvidet selvangivelse og har forlænget frist i forhold til lønmodtager.

Din virksomheds årsregnskab danner grundlag for den erhvervsmæssige del af din selvangivelse. Når selvangivelsen er tastet, vil dette føre til din årsopgørelse. Årsopgørelsen viser resultatet af dine skattepligtige indkomster og fradrag og dermed din slutskat. Som selvstændig erhvervsdrivende/enkeltmandsvirksomhed betaler du aconto skat af et forventet resultat af din virksomhed. Dette resultat kan være meget svært at beregne i november året før, så derfor er det godt at have en registreret revisor på sidelinjen løbende gennem året. Så er der mulighed for at regne på den endelig skat løbende, så der ikke kommer en stor restskat. Ved at tjekke overskuddet og skatten løbende er det også muligt at regne på, om der skal foretages investeringer eller pensionsindbetalinger o.l. inden skatteåret udløber. Dette kan din revisor hjælpe dig med.

Kontakt mig helt uforpligtende
for en snak om dine regnskabsbehov

eller send mig en besked

1 + 2 =