Spørgsmål
og svar

om regnskab, bogføring, selvangivelse og årsregnskab

REVISOR SPØRGSMÅL

?

Få svar på de mest
almindelige spørgsmål her

Regnskab og bogføring kan være kompliceret, og der er mange spørgsmål du løbende skal tage stilling til. Herunder kan du få svar på nogle af de mest almindelige spørgsmål. Har du spørgsmål du ikke kan finde svar på her, er du meget velkommen til at kontakte mig.

Selvangivelse

Hvornår skal mit regnskab være færdigt?

Dit regnskab for din enkeltmandsvirksomhed skal være færdigt, når du indberetter selvangivelsen, og der er fristen 30/6.

For selskaber er der forskellige frister alt efter hvornår de har regnskabsafslutning.

Hvordan registrerer jeg kørsel

Hvis det er kørsel mellem hjem og arbejde, så er der hjælp i din selvangivelse via tast selv. Skat har lavet et værktøj, hvor du kan taste adresser og antal dage ind og så beregnes dette automatisk.

Hvordan hæver jeg til privat forbrug?

I din virksom kan du hæve til privatforbrug, som du næsten selv har lyst til. Du beskattes primært af over­skuddet og ikke af hævningerne. Du skal dog være opmærksom på, at beskattes du efter virksomhedsordningen og ikke efter person­skatte­loven, så har hæv­ningerne betydning for din skat. Dette kan din revisor fortælle meget mere om. Og hæver du mere end du tjener, ja så ender du med at skulle låne penge til dette.

Er der moms på udlejning gennem Airbnb?

Hvis du udlejer et værelse eller en del af din ejendom gennem Airbnb i mindre en måned, så skal der betales moms af lejen.

Er det en selvstændig bolig, du udlejer, så skal der ikke betales moms af leje.

Kontakt mig helt uforpligtende
for en snak om dine regnskabsbehov

eller send mig en besked

11 + 2 =